Метод КВЧ диэлектрометрии для контроля загрязнений водоемов поверхностно активными веществами - Щеголева, Т.Ю.; Паршикова, Т.В.; Красов, П.С.; Брюзгинова, Н.В.; Масюк, Б.Р.; Ружельник, Е.А. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2007)
Методом КВЧ диэлектрометрии получены данные, характеризующие параметры гидратного окружения культур микроводорослей. Полученные результаты позволяют анализировать молекулярные механизмы реакции нативных клеточных суспензий
водорослей на действие поверхностно-активных веществ (ПАВ) в концентрациях, не превышающих предельно допустимые концентрации (ПДК). Методом КВЧ діелектрометрії отримано дані, що характеризують параметри гідратного оточення культур мікроводорослей. Отримані результати дозволяють аналізувати молекулярні механізми реакції нативних суспензій клітин водоростей на дію поверхнево-активних речовин (ПАР) у концентраціях, що не перевищують гранично допустимі концентрації (ГДК). By using EHF dielectrometry method data, which characterize parameters of hydrated encirclements of the microalgae culture were taken. These results allow us to analyze the molecular mechanisms of reaction of native cellular algae suspension. Surface-active materials (KSAM) in concentration which not exceed maximum permissible concentration (MPC) were taken as an acting substance.