К вопросу проявлений газодинамической опасности угольных пластов в лавах - Рубинский, А.А.; Бондаренко, А.Д. (Физико-технические проблемы горного производства, 2007)
Проведений аналіз розподілу викидів вугілля і газу по довжині очисних вибоїв для різних систем розробок. Обґрунтовані найбільш небезпечні зони, які вимагають оцінки газодинамічної активності та застосування проти викидних засобів. Mine face length distributions of coal and gas outbursts under various mining methods are analyzed. Most hazardous zones are substantiated, which require estimation of gas dynamic activity and implementation of outburst preventing techniques.