Заблаговременное управление свойствами газоносных угольных пластов - Спожакин, А.И. (Физико-технические проблемы горного производства, 2007)
Проаналізувавши раніше виконані роботи з силового впливу на високо газоносні викидонебезпечні вугільні пласти запропоновано їхній розвиток як найбільш ефективних, таких що дозволяють завчасно із значним випередженням у часі до гірничих робіт підготувати родовище до безпечної та економічно вигідної розробки. It is proposed to continue work on forced influencing the highly gas-containing outbursthazardous coal seams for an effective early, with time advance to mining, preparation of a coalfield to the safe and economically efficient development.