Економічний механізм управління професійними ризиками на гірничодобувних підприємствах - Бойченко, М.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
В статті обґрунтовано потребу в управлінні професійними ризиками на гірничодобувних підприємствах, сформульовано концептуальні положення формування економічного механізму управління професійними ризиками з урахуванням специфіки гірничодобувних підприємств та запропоновано відповідний механізм. В статье обоснована необходимость в управлении профессиональными рисками на горнодобывающих предприятиях, сформулированы концептуальные положения формирования экономического механизма управления профессиональными рисками с учетом специфики горнодобывающих предприятий и предложен соответствующий механизм. In the article the demand for occupational risks management is substantiated, conceptual issues are formed on the economic mechanism of occupational risks management subject to specifics of mining enterprises, and the corresponding mechanism is proposed.