Публічно-приватне партнерство в Україні: стан, проблеми та перспективи розвитку - Залознова, Ю.С.; Бутенко, Н.В.; Петрова, І.П. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті досліджено сучасний стан розвитку публічно-приватного партнерства. Проаналізовано динаміку і галузеву структуру реалізації публічно-приватного партнерства. Запропоновано складові синергетичного ефекту від реалізації публічно-приватного партнерства. Розглянуто практику реалізації публічно-приватного партнерства в Україні та виявлено проблеми інституціонального забезпечення. Запропоновано організаційно-управлінські, економічні, галузеві та інформаційні заходи для розвитку публічно-приватного партнерства в Україні. В статье исследовано современное состояние развития публично-частного партнерства. Проанализирована динамика и отраслевая структура реализации публично-частного партнерства. Предложены составляющие синергетического эффекта от реализации публично-частного партнерства. Рассмотрена практика реализации публично-частного партнерства в Украине и выявлены проблемы институционального обеспечения. Предложены организационно-управленческие, экономические, отраслевые и информационные мероприятия для развития публично-частного партнерства в Украине. The modern state of the development of the public-private partnerships is studies. Dynamics and structure of realization of public-private partnerships are analyses. Components of the synergetic effect of the implementation of public-private partnerships are proposed. The authors analyze the practice of implementation of PPP in Ukraine and problems of institutional support. Administrative, economic, sectoral and information measures to foster the development of public-private partnerships in Ukraine are proposed.