Ресурси особистісного та суспільного розвитку українського суспільства в світлі громадської думки (регіональна специфіка) - Панькова, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті на основі концепції громадянськості розглянуто динаміку та регіональні особливості ресурсів особистісного та суспільного розвитку населення України. Проаналізовано дані загальнонаціональних соціологічних досліджень ІСПП НАПН України. Визначено напрямки реалізації громадянської активності населення, особливості громадянсько активної особистості, передумови, необхідні для реального залучення громадян до вироблення та реалізації державної політики. В статье на основе концепции гражданственности рассмотрены динамика и региональные особенности ресурсов личностного и общественного развития населения Украины. Проанализированы данные общенациональных социологических исследований ИСПП НАПН Украины. Определены направления реализации гражданской активности населения, особенности граждански активной личности, предпосылки, необходимые для реального вовлечения граждан в разработку и реализацию государственной политики. In the article the dynamics and regional features of personal resources and social development of Ukraine's population are discussed on the basis of the concept of civicizm. The data of nation wide sociological research of ISPP NAPS Ukraine are analized. The directions of realization of the civil activity of the population, the features of the civil active person, the preconditions necessary for real citizen engagement in the development and implementation of public policy are identified.