Децентралізація сільських громад: європейський досвід та перспективи для України - Іванов, С.В.; Ляшенко, В.І.; Іваннікова, М.М. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті висвітлено основні організаційно-економічні засади впровадження децентралізації на рівні сільських громад в Україні. Також вивчено досвід країн, що мають успіхи у цьому питанні, та запропоновано основні шляхи впровадження процесу децентралізації в Україні шляхом формування кластерних утворень. В статье отображены основные организационно-экономические принципы внедрения децентрализации на уровне сельских общин в Украине. Также изучен опыт стран, имеющих успех в этом вопросе, и предложены основные пути внедрения процесса децентрализации в Украине путем формирования кластерных образований. The organizational and economic principles of decentralization at the level of rural communities in Ukraine are illustrated in the article. The countries experience is studied and the main ways of implementing the decentralization process in Ukraine by forming cluster formations are suggested.