Основи і фактори формування структури фінансового капіталу підприємств - Столяров, В.Ф.; Островецький, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
Розглянуто проблеми формування фінансового капіталу підприємства, а також його структури залежно від впливу різноманітних факторів. Проаналізовано основні підходи оптимізації обсягів власного і позикового капіталу, а також чинники, які впливають на співвідношення цих пропорцій. Виявлено та охарактеризовано особливості формування структури фінансового капіталу компаній під впливом зовнішніх та внутрішніх факторів. Серед зовнішніх факторів найбільш значущими є: макроекономічна динаміка; поточна грошово-кредитна та бюджетно-податкова політика; бізнес-ризики; розвиненість ринків капіталу. Основними внутрішніми факторами є: вид економічної діяльності; вік та розмір компанії; тривалість операційних циклів виробництва. Рассмотрены проблемы формирования структуры финансового капитала предприятия в зависимости от влияния различных факторов. Проанализированы основные подходы оптимизации объемов собственного и заемного капитала, а также факторы, влияющие на соотношение этих предложений. Выявлены и охарактеризованы особенности формирования структуры финансового капитала компаний под влиянием внешних и внутренних факторов. Среди внешних факторов наиболее значимы: макроэкономическая динамика; текущая денежно-кредитная и бюджетно-налоговая политика; бизнес-риски; развитость рынков капитала. Основными внутренними факторами являются: вид экономической деятельности; возраст и размер компании; продолжительность операционных циклов производства. Discussed the problems of formation of structure of the company's financial capital, depending on the influence of various factors. It analyzed the main approaches to optimize the volume of equity and debt, as well as factors that affect the ratio of these proportions.Identified and characterized features of formation of structure of the companies of financial capital under the influence of external and internal factors. Among the most significant external factors: macroeconomic dynamics; the current monetary and fiscal policy; business risks; development of capital markets. The main internal factors are economic activity; age and size of the company; the duration of the operating cycles of production.