Оцінка нормативно-правової бази фінансового забезпечення розвитку соціальної сфери регіонів України - Чекіна, В.Д. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У роботі проаналізовано основні документи нормативно-правової бази фінансового забезпечення розвитку соціальної сфери регіонів України. Надано пропозиції щодо подальшого удосконалення положень законодавства в частині впровадження механізмів використання податково-бюджетних інструментів для забезпечення стабільного розвитку соціальної сфери регіонів України та реалізації державних зобов'язань з надання соціальних послуг. В работе проанализированы основные документы нормативно-правовой базы финансового обеспечения развития социальной сферы регионов Украины. Даны предложения по дальнейшему совершенствованию положений законодательства в части внедрения механизмов использования налогово-бюджетных инструментов для обеспечения стаби The paper analyzes the main documents of the normative-legal base of financial support development of social sphere in Ukraine regions. The proposals for the further improvement of legislation in the part of the use of the tax and budgetary instruments for sustainable social development of Ukraine's regions and the implementation of government commitments to social services are suggested.