Ринкові перспективи розвитку агропромислового комплексу Південного регіону України - Олійник, Н.М. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті аналізуються сучасний стан і тенденції розвитку сільського господарства Південного регіону. Вивчено стратегічні цілі інтеграції агропромислових господарств Південного регіону. Обґрунтовано доцільність створення регіональних агропромислових одиниць, а також побудова ефективної логістики аграрних ринків для сталого соціально-економічного розвитку регіону. В статье анализируются современное состояние и тенденции развития сельского хозяйства Южного региона. Изучены стратегические цели интеграции агропромышленных хозяйств Южного региона. Обоснована целесообразность создания региональных агропромышленных единиц, а также построение эффективной логистики аграрных рынков для устойчивого социально-экономического развития региона. The article analyzes the current state and trends of agriculture of the Southern region. Studied strategic goals of integration of agro farms Southern region. The expediency of creation of regional agro-industrial units for sustainable socio-economic development.