Формування стратегії розвитку машинобудівних підприємств в умовах євроінтеграції - Головач, О.А. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
В статті розроблено підхід до формування стратегії розвитку машинобудівних підприємств в умовах євроінтеграції, що базується на комбінуванні двох типів сценаріїв - диверсифікації та переорієнтації на ринки ЄС, та пов’язує загальний розвиток підприємства зі специфічними цільовими показниками, які відображають особливості завдань, що стоять перед вітчизняним машинобудівним підприємством в умовах євроінтеграції. Використання цього підходу забезпечує цілепокладання, прогнозування і планування заходів щодо досягнення показ- ників розвитку машинобудівного підприємства. В статье разработан подход к формированию стратегии развития машиностроительных предприятий в условиях евроинтеграции, который базируется на комбинировании двух типов сценариев - диверсификации и переориентации на рынки ЕС, и связывает общее развитие предприятия со специфическими целевыми показателями, которые отображают особенности заданий, которые стоят перед отечественным машиностроительным предприятием в условиях евроинтеграции. Использование этого подхода обеспечивает целеполагание, прогнозирование и планирование мероприятий по достижению показателей развития машиностроительного предприятия. In the article the strategy method of upgrading to Ukrainian machine-building enterprises under the conditions of European integration was developed. The method is based on combining of two types of scenarios - diversification and changing of orientation to the markets of EU. A method binds general development of enterprise to the specific having a special purpose indexes. Having a special purpose indexes represent the features of tasks which stand before a domestic machine-building enterprise under the conditions of European integration. The use of this method provides a teleologism, prognostication and planning of measures on achievement of indexes of development of machine-building enterprises.