Організаційна поведінка як основа ефективного використання людського ресурсу підприємства - Лихолобов, Е.А. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Показано, що визнання персоналу провідним ресурсом підприємства потребує створення інструментарію вивчення поведінки працівників, її прогнозування у різноманітних ситуаціях. Основою вивчення поведінки працівників є організаційна поведінка. Зазначені завдання, які мають бути вирішені при переосмисленні та адаптації організаційної поведінки до умов діяльності вітчизняних підприємств, менталітету вітчизняних працівників, традицій та неформальних норм поведінки, що склалися. Показано, что признание персонала ведущим ресурсом предприятия нуждается в создании инструментария изучения поведения работников, его прогнозирования в разнообразных ситуациях. Основой изучения поведения работников является организационное поведение. Отмечены задания, которые должны быть решены при переосмыслении и адаптации организационного поведения к условиям деятельности отечественных предприятий, менталитета отечественных работников, сложившихся традиций и неформальных норм поведения.