Інноваційна складова як фактор підвищення конкурентоспроможності України і її АПК - Губенко, В.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою завдання дослідження є аналіз умов формування інформаційної економіки України та її особливостей, наслідки відставання окремих галузей, факторів та суперечностей, що сприяють і знищують можливості загального піднесення, підходів щодо оздоровлення економічної, соціальної і правової інфраструктури, аналіз розвитку ЗЕД України і АПК за 2000-2011рр., як одного із зазначених факторів активізації інноваційного розвитку