Парадигма розподілу прибутків і збитків як основа ісламського банкінгу - Гасанов, М.М. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Сучасна глобальна фінансова криза яскраво продемонструвала впливовість банківського
сектору на особливості розгортання та поглиблення проявів нестабільності у випадку невиконання останнім
покладених на нього функцій. Віддаленість реального та фінансового секторів світової економіки формує
ризики неефективного використання кредитних ресурсів, левова частка яких спрямовується на задоволення
бульбашкових операцій.