Моделювання модусу страждання у драмах Миколи Куліша - Ковальова, Т. (Культура народов Причерноморья, 2012)
В українській драматургії поетика експресіонізму як домінанта художнього світу митця оприявнена у творчості Миколи Куліша. Автор моделює вияви людського душевного болю у дусі естетичної програми експресивного мистецтва. Але, на жаль, окремої розвідки стосовно особливостей обігрування письменником теми страждання досі немає. Більшість розвідок носять переважно фрагментарний характер.
Тому метою даної розвідки є дослідження властивостей страждання у творчості Миколи Куліша. Для досягнення поставленої мети, видається необхідним розв’язання передусім таких завдань: проаналізувати творчість автора під зазначеним кутом зору; виявити особливості функціонування страждання у текстових тканинах Миколи Куліша.