Медичне обслуговування працівників вугільної промисловості Донбасу в 1943-50 рр. - Бровар, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Целью исследования является освещение состояния медицинского обслуживания работников угольной промышленности Донбасса на протяжении 1943-50 гг. Исходя из цели, заданиями исследования являются выявление особенностей послевоенного возобновления системы охраны здоровья шахтеров, изучения специфики функционирования системы медицинских заведений в регионе Донбасса, рассмотрение мероприятий из лечения и профилактики профессиональных заболеваний горняков Донбасса. Метою дослідження є висвітлення стану медичного обслуговування працівників вугільної промисловості Донбасу упродовж 1943-50 рр. Виходячи з мети, завданнями дослідження є виявлення особливостей повоєнного відновлення системи охорони здоров`я шахтарів, вивчення специфіки функціонування системи медичних закладів у регіоні Донбасу, розгляд заходів із лікування та профілактики професійних захворювань гірників Донбасу.