Соціальне партнерство як визначальна складова розвитку соціально-орієнтованої економіки - Харічкіна, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Метою статті є теоретичне обґрунтування понять соціального партнерства та соціального діалогу як визначальної складової соціально-орієнтованої економіки, що зумовило завдання про визначення необхідності удосконалення нормативно-правової бази для істотного розширення соціальних та економічних прав громадян, узгодженість їз сучасним досвідом застосування таких прав на основі базових норм Міжнародної організації праці та Європейського Союзу. Целью статьи является теоретическое обоснование понятий социального партнерства и социального диалога как определяющей составляющей социально-ориентированной экономики, что обусловило задание об определении необходимости усовершенствования нормативно-правовой базы для существенного расширения социальных и экономических прав граждан, согласованность с современным опытом применения таких прав на основе базовых норм Международной организации труда и Европейского Союза.