Символіка образів тварин та птахів у кримськотатарських народних піснях - Зіядінова, Е.А. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Проблема символіки пісенних образів є однією з найменш вивчених у кримськотатарській пісенній поетиці. Мета статті – виявити і вивчити символіку образів тварин і птахів у кримськотатарських народних піснях. Дане дослідження зробить вагомий внесок у вивчення цієї проблеми, бо дослідивши семантику пісенних образів-символів, можна розкрити світобачення народу, його соціально-філософські погляди, світ його почуттів і сподівань. Проблема символики песенных образов является одной из наименее изученных в крымскотатарской песенной поэтике. Цель статьи – выявить и изучить символику образов животных и птиц в крымскотатарских народных песнях. Настоящее исследование внесет вклад в изучение данной проблемы, так как исследовав семантику песенных образов-символов можно раскрыть мировоззрение народа, его социально-философские взгляды, мир его чувств и надежд. The problem of symbolism of song shapes is one of the least studied in Crimean tatar song poetics. The aim of the article is to denote and study symbolism of shapes of animals and birds in Crimeantatar folk songs. The given investigation will bring in a contribution in the studying of the problem; having studied the semantics of song shape symbols is possible to reveal a world outlook of a nation, its social philosophical views, the world of its hopes and feelings.