Къырымтатар тилиндеки конструктлар акъкъында назарий малюмат - Оказ, Л.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья содержит теоретические сведения о специфике и методологии синтаксических исследований. В работе приводятся определения структурных конструктов крымскотатарского предложения: слова, сочетаний слов, словосочетаний, предложения, обозначены их функции, сходства и различия. Стаття містить теоретичні знання про специфіку та методологію загальних синтаксичних досліджень. У роботі визначаються структурні конструкти кримсь котатарського речення: слова, сурядні та підрядні словосполучення, речення, визначено їх функціонування, ознаки розмежування. The article gives the theoretical informations about specific and methodology of the sintax study. The structure`s constructs of the Crimean Tatars proposition: word, complex and compound word combinations are described, his functions, similarityes and differences are designated in this work.