Наявність та використання водних споживчих ресурсів - Шаповалова, I.O. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Відсутність досліджень водних споживчих ресурсів як елітарного природно- економічного потенціалу народногосподарського комплексу України, який спроможний впливати на експортно-імпортний баланс країни, викликає необхідність розглянути водні споживчі ресурси у контексті стратегічних інтересів української держави. Отсутствие исследований водных потребительских ресурсов как элитарного естественно-экономического потенциала народнохозяйственного комплекса Украины, который способен влиять на экспортно-импортный баланс страны, вызывает необходимость рассмотреть водные потребительские ресурсы в контексте стратегических интересов украинского государства.