Тенденции развития клинотронов миллиметрового диапазона длин волн - Лысенко, Е.Е.; Пишко, О.Ф.; Чумак, В.Г.; Чурилова, С.А. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2008)
Представлены результаты разработки и внедрения пакетированных клинотронов непрерывного действия миллиметрового диапазона (частоты 58-300 ГГц). Приведены энергетические и частотные характеристики приборов. Указаны возможности совершенствования приборов и расширения области их применения. Подано результати розробки та впровадження пакетованих клінотронів безперервної дії міліметрового діапазону довжин хвиль (частоти 58-300 ГГц). Наведені енергетичні та частотні характеристики приладів. Вказані можливості удосконалення приладів та розширення області їх застосування. The paper presents some results of developing and adoption packaged CW clinotrons for the millimeter waveband (frequen-cies between 58 and 300 GHz). Power and frequency characteristics of the instruments are given. Possible ways of improving the performance and extending the area of application are indicated.