Квазідинамічне моделювання аналізу віртуальних текстів - Бєгун, А.В.; Білошинський, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Ринок методів аналізу текстів відображає багатоплановість задач аналізу в різноманітних
сферах діяльності людини. Огляд таких методів наводиться в спеціальних довідниках, що містять
скорочений опис їх призначення, вимоги до технічних характеристик, відомості про додаткові сервісні
можливості, ціни та інше.
Разом з тим необхідно відмітити, що значна частина такої інформації швидко старіє. Це зв’язано з умовами жорсткої конкуренції, де відбувається процес консолідації і на якому пропонується найкращий продукт. Одним із сучасних підходів до аналізу текстів являється використання методу кластеризації текстів – kmeans.