Роль КВЧ излучения в повышении биологической активности крови - Белоус, О.И.; Емец, Б.Г.; Малахов, В.А.; Носатов, А.В.; Сиренко, С.П.; Фисун, А.И.; Алмазова, Е.Б. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2008)
Рассмотрены результаты использования облучения крови КВЧ излучением в лечении нарушения кровообращения головного мозга человека. Облучение дозы крови около 20 мл на длине волны = 7,1 мм проводилось в цилиндрическом резонаторе, возбуждаемом на высшем типе колебаний. Этим обеспечивалась равномерность распределения поля на поверхности раздела «кровь – диэлектрик». Наблюдалось улучшение неврологического состояния больных, уменьшение агрегативности тромбоцитов и активизация антиоксидантной системы. Приведена трактовка процесса активизации крови. Наведено результати використання крові, опроміненої КВЧ випромінюванням, у лікуванні порушень кровообігу головного мозку людини. Опромінювання дози крові приблизно 20 мл на довжині хвилі = 7,1 мм здійснювалось у резонаторі циліндричної форми, що збуджувався на вищому типі коливань. Цим забезпечувалась рівномірність розподілу поля на поверхні поділу «кров – діелектрик». Спостерігалось покращення неврологічного стану хворих, зменшення агрегативності тромбоцитів та активізація антиоксидантної системи. Розглянуто трактовку процесу активізації крові. The paper is devoted to use the human blood exposure
to UHF-radiation for treatment of the brain circulation disorder. A
cylindrical high-mode cavity resonator serves as irradiator of the
blood dose of some 20 ml at the 7,1 mm wavelength. The highmode
excitation is associated with uniform field distribution at the
blood – dielectric interface. There are observed an upgrading of
neurological status of patients, a trombocite aggregation comes to
decrease, and an antioxidant system makes more active as well.
Interpretation of the blood activation is discussed.