Формування правової культури Великого князівства Литовського у другій половині XV – першій третині XVI ст. - Ващук, Д.П. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядається питання формування правової культури Великого князівства
Литовського. Вектор дослідження спрямовано на такі структурні елементи,
як культуру свідомості та правосвідомості, культуру юридичної практики,
культуру правової поведінки, знання законодавства, переконаність у необхідності
та соціальній корисності законів, уміння використовувати правовий
інструментарій у практичній діяльності тощо. Здійснено публікацію одного документа. The article covers the legal culture forming of the Grand Duchy of Lithuania.
The core elements of work are culture consciousness and legal sense, law practice
culture, legal behavior, legislative knowledge, need for social usefulness of the laws
confidence, ability to use the legal tools in practice etc. One document as the example
published in this article.