Сучасна українська історіографія про ставлення Наполеона І до південно-західних окраїн Російської імперії в 1812 р. - Захарчук, О.М. (Український історичний журнал, 2014)
Аналізуються погляди сучасної української історіографії на плани наполеонівської
Франції відносно південно-західних ґуберній Російської імперії. Зазначено,
що за останні роки вітчизняна історіографія збагатилася студіями, в яких поновому розкриваються різноманітні аспекти війни 1812 р. The article deals with the views of contemporary Ukrainian historiography on the
plans of Napoleon’s government, concerning the southwest provinces of the Russian
empire. It is notified, that during the last years, the national historiography has
enriched oneself with new studies, where there is a new look given to different
aspects of the war of the year 1812.