Управління якістю підготовки керівників ВНЗ - Чміль, А.І. (Культура народов Причерноморья, 2007)
У статті розкриваються концептуальні підходи до управління якістю вищої освіти і принципи якості, що закладені в міжнародних стандартах ISO 9000. На підставі розглянутих принципів запропонована модель системи управління якістю підготовки керівників ВНЗ. В статье раскрываются концептуальные подходы к управлению качеством высшего образования и принципы качества, которые заложены в международных стандартах ISO 9000. На основании рассмотренных принципов предложена модель системы управления качеством подготовки руководителей ВУЗ. In the article the conceptual approaches to quality control of a higher education and principles of qualities which were gobed up in the international standards ISO 9000 are uncovered. On the basis of the reviewed principles the model of a management system of quality of a higher school is offered.