Економічна та математична класифікація моделей банківської діяльності - Кузьмінов, Є.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В роботі проведено класифікацію математичних моделей моделювання діяльності банків, яка показала, що всі моделі побудовані на класичних методах розв'язання задач векторної оптимізації. На основі аналізу розглянутих публікацій зроблено висновок про те, що для практичного використання на сьогоднішній день найбільш придатні моделі, що засновані на застосуванні методів лінійного програмування. В работе проведена классификация математических моделей деятельности коммерческого банка, исходя из которой можно сделать вывод, что все модели построены на классических методах решения задач векторной оптимизации. На основе рассмотренных публикаций сделан вывод, что для практического применения на сегодняшний день наиболее пригодны модели, которые основаны на применении методов линейного программирования. Classification of mathematical models of design of activity of banks is conducted in work, which showed that all models are built on the classic methods of decision of tasks of vector optimization. On the basis of analysis of the considered publications a conclusion is done that for the practical use for today the most suitable models which are based on application of methods of the linear programming.