Розвиток системи екологічного управління на підприємствах з метою забезпечення реалізації проектів сумісного здійснення - Латишева, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Показано результати досліджень, публікацій вітчизняних та закордонних фахівців щодо переваг, інвестиційних та інших можливостей гнучких механізмів Кіотського протоколу, насамперед, проектів сумісного здійснення. Доведено, що для успішної реалізації на підприємствах країни переваг гнучких механізмів Кіотського протоколу необхідно реорганізувати діючу систему екологічного управління за рахунок створення на підприємствах служб екологічного менеджменту, націлених на вирішення стратегічних завдань. Показаны результаты исследований, публикаций отечественных и зарубежных специалистов относительно преимуществ, инвестиционных и других возможностей гибких механизмов Киотского протокола, в первую очередь, проектов совместного осуществления. Обосновано, что для успешной реализации на предприятиях страны преимуществ гибких механизмов Киотского протокола необходимо реорганизовать действующую систему экологического управления за счет создания на предприятиях служб экологического менеджмента, нацеленных на решение стратегических заданий. The results of researches, publications of domestic and foreign specialists in relation to advantages, investment and other possibilities of flexible mechanisms of Kiotan protocol, above all things, Projects of joint implementation had been shown. For successful realization on the enterprises of country of advantages of flexible mechanisms of Kiotan protocol are necessary of reorganization the systems of ecological management due to creation on the enterprises of department of ecological management.