Стратегічні засади формування системи навчання й розвитку персоналу компанії - Пан, Л.В.; Романченко, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статті розкривається підхід до формування бюджету розвитку й навчання персоналу, що ґрунтується на стратегічних засадах діяльності компанії, оптимізації витрат на навчання шляхом визначення цільових категорій персоналу й використанні багатофункціональності системи навчання з метою забезпечення не лише розвитку кваліфікаційних компетенцій, а й формування сприятливого середовища для реалізації інтелектуального й емоційного потенціалу співробітників. В статье раскрывается подход к формированию бюджета развития и обучения персонала, базирующийся на стратегических принципах деятельности компании, оптимизации затрат на обучение посредством определения целевых категорий персонала и использования многофункциональности системы обучения с целью обеспечения не только развития квалификационных компетенций, а и формирования благоприятной среды для реализации интеллектуального и эмоционального потенциала сотрудников. Greating of budget of development of studing of personal which is strategical means of activity of company, optimization of lesses for studing by determination of purposes and using of many functicnal system of studing for creating good cendition for realiza tien different potencial of personal are considerated in an article.