Державна програма здешевлення страхових премій як важливий фактор розвитку ринку аграрного страхування в Україні - Скорін, М.Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Проаналізовано виконання державних програм здешевлення вартості страхових премій, сплачуваних суб'єктами аграрного ринку за страхування сільськогосподарських культур. Виявлені основні проблеми реалізації цих програм та становлення системи аграрного страхування в Україні в цілому; охарактеризовані пропоновані фахівцями загальні шляхи їх рішення. Проанализировано исполнение государственных программ удешевления стоимости страховых премий, уплачиваемых субъектами аграрного рынка за страхование сельскохозяйственных культур. Выявлены основные проблемы реализации этих программ и становления системы аграрного страхования в Украине в целом; охарактеризованы предлагаемые специалистами общие пути их решения. The execution of government programs of reduction of insurance payments paid by the participants of agrarian market for insurance of agricultural cultures has been analyzed. The basic problems of their realization and becoming of the system of agrarian insurance in Ukraine have been exposed; general ways of their decision, which are offering by specialists, have been described.