Холотропні стани та їх художня реалізація в поезії О. Ольжича - Шацький, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета статті – з’ясувати мотивацію звернення О.Ольжича до зображення холотропних станів екзистентів, тієї основи, на якій у процесі творчого мислення виникає потреба у такому зображенні, особливості функціонування оніричних елементів як чинників змістового наповнення твору.