Тарас Шевченко й радянська цензура - Федотова, О.О.; Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядається проблема ідеологічної інтерпретації постаті Т.Шевченка в
Україні за радянської доби. Висвітлюються особливості цензурування літературних творів митця та сценарію фільму режисера І.Савченка. In the article the problem of ideological interpretation of T.Shevchenko’s image is
considered during the Soviet period. The peculiarities of the literary censorship of
the writer and film script of director I.Savchenko are lighted by the authors.