Умови служби мирових суддів як ґарантія професійного виконання обов’язків: на прикладі Волинської ґубернії (1871–1919 рр.) - Панченко, В.С. (Український історичний журнал, 2014)
Охарактеризовано умови служби мирових суддів Волині впродовж 1871–1919 рр.
На основі архівних матеріалів та публікацій у дореволюційній періодиці проаналізовано розподіл робочого часу суддів та механізм надання їм відпусток. Особливу увагу приділено матеріальному забезпеченню суддівської діяльності. In this article it characterizes service’s conditions of magistrates in Volyn’ province
in 1871–1919. Based on archive materials and publications in pre-revolutionary
periodicals, it analyzes distribution of judge’s working time and mechanism of
giving vacations. Special attention it gives to financial maintenance of judge’s activity.