Методи роботи укладачів леґендарної частини літописів Великого князівства Литовського: на прикладі запозичень із тексту Іпатіївського літопису - Кириченко, К.В. (Український історичний журнал, 2014)
Досліджується вплив тексту Галицько-Волинського літопису на створення
та розвиток леґендарної частини 2-го зводу літописів Великого князівства
Литовського. Розглядаються прямі запозичення (імена литовських князів, сюжети), напрями редагування, а також механізми розвитку тексту леґендарної частини шляхом доповнень з інших джерел. Детальний розбір запозичень
дозволив простежити певні методи роботи укладача з текстами та відповісти на питання про характер тексту Галицько-Водинського літопису, використаного при створенні леґендарної частини 2-го зводу літописів середньовічної
Литовської держави. The article is a continuation of the study of the influence of Halychyna-Volyn’
Chronicle’ text on the legendary part creation and development. This study focuses
on direct text borrowing from the Halychyna-Volyn’ Chronicle in the legendary part
(Lithuanian princes names, plots), editing tendencies, mechanisms of legendary
part text’ development by additions from other sources.