Українська мова – національна мова українського народу - Філіпа, А.П. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Українська мова – національна мова українського народу. У сучасному світі налічується майже сім
тисяч мов, Наша, українська, як і будь-яка інша, посідає своє унікальне місце. У мові нація залишає всю
свою історію, свій всебічний багатовіковий досвід, здобутки культури, світоглядні ідеї, свою самобутність.
Мова кожного народу є витвором багатьох поколінь