Утвердження духовних цінностей в історичній драматургії Людмили Старицької-Черняхівської - Швець, В.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статті вперше аналізується проблема духовних цінностей в історичній драматургії Л. Старицької-Черняхівської. Аналізуються декілька історичних п'єс, які є патріотичними не тільки за формою, але й за змістом. Ці художньолітературні полотна належать до кращих історичних п'єс в українській драматургії початку ХХ століття. В статье впервые анализируется проблема духовных ценностей в исторической драматургии Л. Старицкои-Черняхивской. Анализируются несколько исторических пьес, которые являются патриотическими не только за формой, но и по содержанию. Эти художественно-литературные полотна принадлежат к лучшим историческим пьесам в украинской драматургии начала ХХ века. In the article the problem of spiritual values is first analysed in historical dramaturgy of Liudmila Starytska-Chernyakhyvskoy. A few historical plays, which are patriotic not only after and form but also on maintenance, are analysed. These artistically-literary linens belong to the best historical plays in ukrainian dramaturgy began XX centry.