Поняття цінності в філософському знанні - Янкіна, А.І. (Культура народов Причерноморья, 2007)
У статті автор розглядає погляди філософів від Античності до сучасності на поняття цінність. Впродовж усієї історії становлення аксіологічної теорії, проблема цінностей не була поза увагою представників різних галузей суспільствознавства. Розглядається тлумачення цього складного явища. В статье автор рассматривает взгляды философов от Античности до современности на понятие ценность. На протяжении всей истории становления аксиологической теории, проблема ценностей не была вне внимания представителей разных отраслей обществознания. Рассматривается толкование этого сложного явления. In the article an author examines the looks of philosophers from Antiquity to contemporaneity on notion the value. During all history of becoming of aksiologicheskoy theory, the problem of values was not out of attention of representatives of different industries of obshestvoznaniya. Interpretation of this difficult phenomenon is examined.