І.Джиджора як дослідник української історіографії: О.Єфименко та її творчість в оцінці дослідника - Місько, Н.А. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Дана стаття присвячена історіографічним дослідженням та творчій діяльності І. Джиджори. Доказом цьому є той факт, що молодий історик був одним з перших вчених істориків в Україні, хто започаткував українську історіографію. Статья посвящается историографическим исследованиям и творческой деятельности И. Джиджоры. Доказательством этому служит тот факт, что молодой историк был одним из первых ученых историков в Украине, который ввел "украинскую историографию". This article is devoted the historiography constituent of creative inheritance of I. Dgidjora. In that it is proved that young historian is one of the first in Ukrainian historical science began to apply a term "Ukrainian historiography".