Геомеханические основы обеспечения устойчивости выработок глубоких шахт - Касьян, Н.Н. (Физико-технические проблемы горного производства, 2008)
На базі виконаних аналітичних розрахунків прогнозу зони зруйнованих порід і встановленого характеру геомеханічних процесів усередині неї сформульовані геомеханічні основи забезпечення стійкості виробок глибоких шахт і запропоновані нові способи їх охорони. On the base of the executed analytical calculations of prognosis of area of the blasted breeds and set character of geomechanics processes into her geomechanics bases of providing of stability of making of deep mines are formulated and the new methods of their guard are offered.