Теоретические основы проектирования кинематических систем механизированных крепей для тонких крутых и крутонаклонных угольных пластов - Гребенкин, С.С.; Павлыш, В.Н. (Физико-технические проблемы горного производства, 2008)
Запропоновано методику вибору та розрахунку параметрів механізованого кріплення для крутих і крутопохилих вугільних пластів. Виконано теоретичне обґрунтування механіки пересування секцій кріплень у відповідних умовах. The method of choice and calculation of parameters of mechanized timbers for steep and steep-inclined coal stratums is proposed. The theoretical basis of mechanics of moving of the sections of timbers in corresponding conditions is considered.