Онтологический релятивизм в современной картине мира - Голуб, Н.Н. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Актуальность данной темы определяется незавершенностью исследований природы реальности. Целью статьи является выделение важнейших проблем в современных научных онтологических представлениях. Новизна исследования заключается в нетипичном подходе к изучению реальности, – с учетом не только онтологических, но и феноменологических, гносеологических данных. В работе использовался сравнительно-индуктивный метод, метод логического анализа, а также интегральный метод полидисциплинарных исследований. Актуальність наданої теми визначається незакінченістю досліджувань природи Реальності. Ціллю статті є виділення найважливіших проблем у сучасних наукових онтологічних виявленнях. Новизна дослідження міститься в нетиповому підході до вивчення Реальності – з урахуванням не лише онтологічних, а й феноменологічних, гносеологічних даних. В роботі використовувався порівняно – індуктивний метод, метод логічного аналізу, а також інтегральний метод полідісциплінарних досліджень. The actuality of the theme is defined by incompleteness of researches of the Reality's nature. The purpose of article is allocation of the major problems in modern scientific ontological representations. Novelty of research consists of the atypical approach to studying a Reality, – in view of not only ontological, but also phenomenological, gnosiological facts. In work the rather-inductive method, a method of the logic analysis, and also an integrated method of polydisciplinary researches were used.