Перші спроби перекладу фразеологічних одиниць з російської на українську мову - Вовк, К.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Стаття присвячена дослідженням перших спроб перекладу фразеологічних одиниць (далі ФО) з російської на українську мову на матеріалі загальномовних словників ІІ половини ХІХ ст. Статья посвящена исследованиям первых попыток перевода фразеологических единиц (дальше ФЕ) с русского на украинский язык на материале общеязыковых словарей ІІ половины ХІХ ст.