Пространственная разрешающая способность при измерении компонент электромагнитного поля вблизи поверхности Земли - Сугак, В.Г. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2007)
Оценивается разрешающая способность радиофизического метода подповерхностного зондирования при использовании разнесенных передающих и приемных диполей, основанного на использовании ТЕ- и ТН- мод при расчете электромагнитных полей вблизи поверхности Земли. Оцінюється просторова розподільна здатність радіофізичного методу підповерхневого зондування при використанні передавальних та прийомних диполів, рознесених у
просторі, на підставі використання ТЕ та ТН мод при розрахунку електромагнітних полів поблизу поверхні Землі. It is estimated the space resolution of subsurface probing method
when the transmitting and receiving dipoles are used. The estimation
is based on calculation of TE and TH modes of electromagnetic
fields close to earth surface.