Підвищення рівня концентрації як основа інтенсифікації використання земельних ресурсів сільгосппідприємств - Винограденко, С.О. (Вісник економічної науки України, 2015)
Статтю присвячено проблемі впливу рівня концентрації на основні складники інтенсифікації використання земельних ресурсів у сільськогосподарських підприємствах. Зокрема виявлено позитивний вплив площі сільськогосподарських угідь на матеріально-речовий і результативний складники інтенсифікації та на економічну ефективність інтенсифікації використання земельних ресурсів у сільськогосподарських підприємствах. З’ясовано, що більші за розміром угідь підприємства вкладають у земельні ресурси на третину більше коштів, ніж малі. Статья посвящена проблеме влияния концентрации на основные составляющие интенсификации использования земельных ресурсов в сельскохозяйственных предприятиях. В частности выявлено положительное влияние площади сельскохозяйственных угодий на материально-вещественный и результативный составляющие интенсификации и на экономическую эффективность интенсификации использования земельных ресурсов в сельскохозяйственных предприятиях. Выяснено, что большие по размеру угодий предприятия вкладывают в земельные ресурсы на треть больше, чем малые. Article devoted to the problem influence level concentration on the main components of intensification of use of land resources in the agricultural enterprises. In particular detected a positive impact area of agricultural land on material and resultant components intensification and on economic efficiency intensification of use land resources in the agriculture enterprises. It is found that larger enterprises have invested in land resources a third more money than small.