Оцінювання економічної стійкості суднобудівних підприємств: критерії і показники - Каткова, Н.В.; Матушевська, О.А.; Бурлан, С.А. (Вісник економічної науки України, 2015)
В статті запропоновано систему показників оцінки економічної стійкості суднобудівних підприємств з урахуванням специфіки галузі, впливу ендогенних та екзогенних факторів. Обґрунтовано, що індикаторами забезпечення економічної стійкості підприємств промисловості мають бути показники фінансової, кадрової, виробничо-технічної, ринкової та екологічної стійкості. Запропоновані цільові значення індикаторів економічної стійкості для одного із суднобудівних підприємств. В статье предложена система показателей оценки экономической устойчивости судостроительных предприятий с учетом специфики отрасли, влияния эндогенных и экзогенных факторов. Обосновано, что индикаторами обеспечения экономической устойчивости предприятий промышленности должны быть показатели финансовой, кадровой, производственно-технической, рыночной и экологической устойчивости. Предложены целевые значения индикаторов экономической устойчивости для одного из судостроительных предприятий. In the article the system of indicators to measure the economic stability of shipyards, the influence of industry-specific, the impact of endogenous and exogenous factors. Grounded that provide indicators of economic stability of industrial enterprises to be indicators of financial, personnel, technological, market and environmental sustainability. The proposed target values of indicators of economic stability for one of the shipyards.