Європейська економічна інтеграція України: необхідність і можливі наслідки - Кукурудза, І.І. (Вісник економічної науки України, 2015)
Досліджено й аргументовано доцільність участі України в регіональних інтеграційних об’єднаннях, в тому числі і в ЄС. Звернуто увагу на ризики та загрози, які можуть виникнути при реалізації Угоди про Асоціацію і Зону вільної торгівлі з ЄС. Запропоновано заходи, здійснення яких дасть можливість уникнути негативних наслідків і одержати від євроінтеграції найвищий соціально-економічний ефект. Исследована и аргументирована целесообразность участия Украины в региональных интеграционных объединениях, в том числе и в ЕС. Обращено внимание на риски и угрозы, которые могут возникнуть в ходе реализации Соглашения об Ассоциации и Зоне свободной торговли с ЕС. Предложены меры, осуществление которых позволит избежать негативных последствий и получить от евроинтеграции высокий социально-экономический эффект. In the article expediency of Ukraine’s participation in the regional integration associations, including EU, was examined and argued. Special attention was paid to possible risks and threats that may occur due to realization of Association and Free Trade Area with EU Agreement. Certain measures that can help to avoid negative consequences and get the highest socioeconomic effect from Eurointegration were proposed.