Фінансово-бюджетне управління розвитком місцевих соціально-економічних систем в Україні - Петренко, Ю.О. (Вісник економічної науки України, 2015)
У статті висвітлено основні недоліки системи місцевих фінансів в Україні за останні роки, проаналізовано внесені до бюджетного та податкового законодавства зміни основних правил фінансово-бюджетного управління, що покликані розширити компетенцію місцевих органів влади у сфері формування та розподілу фінансових ресурсів. В статье освещены основные недостатки системы местных финансов в Украине за последние годы, проанализированы внесенные в бюджетное и налоговое законодательство изменения основных правил финансово-бюджетного управления, призванные расширить компетенцию местных органов власти в сфере формирования и распределения финансовых ресурсов. The article highlights the main shortcomings of the system of local finance in Ukraine in recent years, and analyzes changes in the basic rules of financial and budget management, presented by the amendments to the budget and tax legislation designed to extend the competence of local authorities in the field of formation and distribution of financial resources.