Формування податкових надходжень місцевих бюджетів в умовах фіскальної децентралізації та шляхи їх оптимізації - Рябоконь, О.О. (Вісник економічної науки України, 2015)
Проаналізовано особливості формування дохідної частини місцевих бюджетів в умовах децентралізації. Визначено роль податків у формуванні дохідної частини місцевих бюджетів. Досліджено структуру податкових надходжень в контексті змін бюджетного та податкового законодавства в умовах бюджетної децентралізації. Розглянуто проблеми та обґрунтовано основні шляхи оптимізації формування доходів місцевих бюджетів в умовах децентралізації. Проанализированы особенности формирования доходной части местных бюджетов в условиях децентрализации. Определена роль налогов в формировании доходной части местных бюджетов. Исследована структура налоговых поступлений в контексте изменений бюджетного и налогового законодательства в условиях бюджетной децентрализации. Рассмотрены проблемы и обоснованы основные пути оптимизации формирования доходов местных бюджетов в условиях децентрализации. There are analyzed the features of formation of a profitable part of local budgets in the context of decentralization. The role of taxes in the formation of a profitable part of local budgets is determined. Both the structure of tax revenues in the context of changes in the budget and the tax legislation in the context of fiscal decentralization are studied. Problems of formation of incomes of local budgets in the conditions of decentralization are considered and the basic ways of optimization are argumented.