Імплементування інформаційної системи інноваційно-логістичного механізму управління ефективною діяльністю промислового підприємства як важіль стратегічного оновлення виробництва - Шерстюк, Р.П. (Вісник економічної науки України, 2015)
У період реформування економіки, затвердження ринкових закономірностей та механізмів управління значну роль відіграють нові, більш ефективні методи, одним з яких по праву визнається стратегічна діяльність. У західній та східній теорії управління стратегічна діяльність визнана як окремий та перспективний предмет дослідження. Але в сучасній літературі немає однозначного визначення щодо розуміння стратегії та сукупності елементів стратегічного управління. Тому існує багато типів класифікації стратегій діяльності та принципів щодо визначення і обґрунтування стратегійпідприємств. В Україні теорія і практика стратегічної діяльності та управління нею ще не знайшли належного місця. Якщо науковці впевненні стосовно необхідності імплементування в діяльність господарюючих суб’єктів стратегічних методів, то більшість керівників підприємств ще вагаються від ствердження про неможливість використання досвіду зарубіжних корпорацій на українських підприємствах до дуже обережного погодження з тим, що окремі елементи стратегічного управління будуть корисними у найближчому майбутньому. В период реформирования экономики, утверждения рыночных закономерностей и механизмов управления значительную роль играют новые, более эффективные методы, одним из которых по праву признается стратегическая деятельность. В западной и восточной теории управления стратегическая деятельность признана как отдельный и перспективный предмет исследования. Но в современной литературе нет однозначного определения относительно понимания стратегии и совокупности элементов стратегического управления. Поэтому существуют многие типы классификации стратегий деятельности и принципов относительно определения и обоснования стратегий предприятий.В Украине теория и практика стратегической деятельности и управление ею еще не нашли надлежащего места. Если ученые убеждает относительно необходимости имплементации в деятельность хозяйствующих субъектов стратегических методов, то большинство руководителей предприятий еще колеблются от утверждения о невозможности использования опыта зарубежных корпораций на украинских предприятиях к очень осторожному согласованию с тем, что отдельные элементы стратегического управления будут полезными в ближайшем будущем. During economic reforms, approving laws and scientific management mechanisms play a significant role new and more effective methods, one of which is rightly recognized as a strategic activity. In the western and eastern management theory strategic activities is recognized as a separate subject and promising research. But in modern literature there is no unambiguous definition on understanding the strategy and set of elements of strategic management. Because there are many types of classification policies and guidelines to identify and study strategies of enterprises. In Ukraine, the theory and practice of strategic management and have not found a proper place. If scientists are convinced of the need in implementing the activities of business entities of strategic methods, most managers still vary from assertion of inability to use the experience of foreign corporations in the Ukrainian business very cautious approval to the fact that some elements of strategic management will be useful in the future.