Інноваційна модель економічного розвитку: роль вищої освіти - Данилишин, Б.; Куценко, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розкрито значення вищої освіти у формуванні інноваційної моделі розвитку країни та шляхи її модернізації за ринкових умов. Характеризуються тенденції і явища у підготовці фахівців вищими навчальними закладами України. Порівнюються різні моделі фінансового забезпечення освіти у розвинених країнах, підкреслюється, що вища освіта стає сферою державних інтересів і національної безпеки. The significance of higher education in formation of innovation model of country development and its modernization in market environment is described. The authors characterize trends and phenomena of specialists training by higher education institutions of Ukraine. Different models of education funding in developed countries are compared, it’s underlined that higher education becomes a sphere of state interests and national security.